Uppleva

Göteborg är världens mest hållbara destination, och en stad med avslappnad och vänlig atmosfär. Staden är mitt i en spännande utvecklingsperiod och utvecklingen från industristad till en ungdomlig universitetsstad och högteknologiskt forskningsnav har ingjutit en modern stadslivspuls och kreativ anda.

Staden är omgiven av havet,

salta klippor, djupa skogar och lugna sjöar. Här är det möjligt att shoppa och besöka ett museum på samma dag som du fiskar vid havet eller glider fram med kanot längs en glittrande insjö. Avstånden är korta med bra kollektivtrafik.

På de många museerna kan nyfikenheten stillas kring allt från konst och kultur till natur och vetenskap. Det trefaldigt Michelinstjärnbeströdda Konstmuseet, Röhsska med sina olika utställningar samt Volvomuseet och Världskulturmuseet är några exempel.

Fikatraditionen är mer populär än någonsin så passa på att koppla av på ett av de runt 400 mysiga bagerier och trendiga kaféerna. Göteborg vimlar också av klubbar och barer och för matälskaren finns gott om valmöjligheter; stjärnkrogarna, de rebelliska uppstickarna och en rullande armada av foodtrucks.

Ta dig till Göteborg

Goda kommunikationer med tåg från Sveriges alla hörn med SJ, Västtrafik, Öresundstågen, Tågab, Vy och MTR Express. Alla tåg ankommer till Göteborgs centralstation som ligger mitt i centrum. I anslutning till centralstationen ligger Nils Ericssonterminalen där långfärds- och expressbussar som Flixbus, Vy och Bus4you kopplar samman Göteborg med andra större och mindre städer.

https://www.goteborg.com/guider/ta-dig-till-goteborg finns länkar till de olika tåg- och bussbolagen.

Flygplatsen Landvetter (GOT) ligger cirka två mil sydost om centrum och trafikeras av både inrikes- och utrikesflyg. Flygbussarna tar dig på en halvtimme mellan Landvetter och Nils Ericssonterminalen.

Lokaltrafiken sköts av Västtrafik. Enklast är att köpa biljett via appen To-Go eller på Västtrafiks försäljningsställen, läs mer på https://www.vasttrafik.se

Klicka här för att gå till goteborg.com och leta upplevelser!