Om eventet

Varje höst samlar Socialchefsdagarna ledare inom socialtjänsten från hela Sverige tillsammans med företag, organisationer och myndigheter som på olika sätt är verksamma inom det sociala området.

FSS har arrangerat den här konferensen – eller kongressen som mötesproffsen säger – i decennier. Från början under namnet FSS Studiedagar, men sedan 2009 som Socialchefsdagarna.

Årets konferens arrangeras i samarbete med Karlstad kommun och hålls den 27–29 september på Karlstad CCC. Konferensprogrammet omfattar två och en halv dag, onsdag morgon till fredag lunch. Monterdelen är öppen 27 och 28 september.

Vi är stolta och glada över att ni är så många som återkommer och lika glada att många nya hittar oss. Hit kan du komma och vara med från onsdag morgon till fredag strax före lunch, eller bara de två första dagarna, om du har mindre tid.

Alla tre dagar håller vi storföreläsningar. De två första dagarna kan du också göra personliga val bland seminarier i olika block. Samma dagar kan du träffa våra utställare i monterdelen och botanisera bland produkter, tjänster och klokskap. På onsdagkvällen bjuder värdstaden in till mingel direkt efter sista föreläsningen och på torsdagkvällen bjuder FSS och JP Infonet på en festmiddag med underhållning. Allt ingår i deltagaravgiften.

Socialchefsdagarna är mötesplatsen för dig som vill vara med och påverka socialpolitiska frågor. Som Monica Persson skriver på sin sida om temat: ”Inget sker snabbt. Inget sker direkt. Men för varje steg vi tar – tillsammans – skapar vi en stabil grund för den förändringskraft som vi behöver.”