Program

Socialchefsdagarna 2019 kommer att handla om att leda för en inkluderande samhällsutveckling och temat är Samklang och dissonans.

Programmet omfattar två och en halv dag: onsdag morgon till fredag lunch och vi bjuder på två festkvällar.

Alla tre dagar ges storföreläsningar som är öppna för alla.

Marit Strindlund, musikalisk ledare/chefsdirigent vid Folkoperan, kommer att tala om att leda och koordinera en stor grupp olika experter mot ett gemensamt resultat. Den norska psykologen Frid Hansen vill få oss att förstå beroendeproblematik utifrån ett familje- och generationsperspektiv. Viktoria Walldin från White arkitekter är socialantropologen som brinner för socialt hållbara bostadsmiljöer. Förvaltningsforskaren Louise Bringselius kommer att tala om tillit som en ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor.

Dessutom kan du under onsdagen och torsdagen välja bland ett brett utbud av aktuella seminarier som spänner över hela välfärdsområdet.

Regionpolischefen Micael Säll Lindahl kommer att ge sin syn på vikten av samverkan och förbyggande arbete utifrån ett gemensamt välfärdsperspektiv. Kommunutredningens slutbetänkande presenteras. Bris benar upp vad det innebär att barnkonventionen blir lag.

Det här är bara några exempel – håll utkik efter det kompletta programmet som pub­liceras under våren.

Jag är glad och stolt över det stora intresse som deltagare och utställare visar för FSS årliga konferens! Nu är monterbokningen öppen och i början av maj öppnar deltagaranmälan.

Välkommen till Socialchefsdagarna 2019!

Lars Liljedahl, ordförande FSS (foto: Frozentime)