Strålande tider från glada femtiotalet

På Socialchefsdagarnas andra dag välkomnas deltagarna av gruppen Strålande tider med musiker från Wermland Opera, som med glimten i ögat bjuder in till de glada 50- och 60-talen.

Gruppen med de tre deltagarna Pär Jorsäter, Ingrid Langaard och Fredrik Sjöstedt bjuder publiken på smakprov ur sin föreställning Famnen full av solsken. Och mycket riktigt känns det faktiskt som att det sipprar in lite solsken i den stora konferenssalen.

Scenen lystes också upp, av sångerskans prickiga klänning, röda hårband och herrarnas välskurna kostymer. Vi får tyvärr inte se hela rekvisitan idag, något de har på sin föreställning som de har turnerat runt med i Värmland, bland annat på äldreboenden.

De börjar i 50-talet och med piano, kontrabas, gitarr och stämsång blandar de tralliga och dansanta sånger med lite mer dramatiska.

Hela publiken sjunger med och klappar i händerna till signaturen för Hylands hörna ”Tralla la la”.

Sedan övergår de till ett potpurri av gamla tralliga 60-talsklassiker som publiken gärna sjunger med i som Lyckliga gatan, Mitt sommarlov, 34:an (Nu ska hela rasket rivas). Glädjen och nostalgin är påtaglig i publiken och när gruppen lämnar scenen har temperaturen stigit märkbart i salen.


Det här var ett smakprov ur Strålande tiders föreställning Famnen full av solsken. Musiker och sångare från Wermland Opera
Dokumentation: Jenny Asp textkonsult
Foto: @ Peter Gunnebro/dalapeter.se