Välkommen till Göteborg

Nina Miskovsky, kommunalråd med ansvar för social omsorg, Göteborgs stad:

Äntligen är vi här och kan träffas fysiskt igen! Jag hoppas ni tar chansen att knyta kontakter och nyttja det till max. I år är det rekordmånga deltagare, och det är extra kul att ni valde att slå rekordet just här i Göteborg.

Jag är ansvarigt kommunalråd för sociala frågor i Göteborg. Mitt motto som politiker är: ett varmt hjärta, ett kallt huvud och att vara nära människor. Med en pappa som är tjeck och en mamma som är halvfinne kallar jag mig en käck halvfinne. Jag är född i Umeå med två sjungande systrar, och det var när jag började studera i Göteborg som jag påbörjade min kärlek till den här staden.

Här i Göteborg arbetar vi med tidiga sociala insatser, tillsammans med civilsamhälle och näringsliv. Det viktigaste är att människor kommer till sin rätt och att de som kan arbeta gör det, för att vi ska nå ett långsiktigt hållbart samhälle. Socialtjänsten är till för att förebygga och förhindra utanförskap, ge stöd till barn och unga som far illa samt till vuxna som behöver hjälp för att komma tillbaka och kunna ta sitt ansvar för sitt eget liv och försörjning.

Årets tema lust att leda, makt att påverka, mod att förändra känns extra inspirerande. När jag ser er alla här i salen känner jag den samlade kompetensen riktigt vibrera i luften. Som ledare har vi ansvar och makt. Därför är det viktigt att föregå med gott exempel, ge konstruktiv feedback och mycket mer. En ledare är med andra ord en slags supermänniska! Jag önskar er varmt, varmt välkomna till Göteborg!


Socialchefsdagarna 2022, den 28–30 september i Göteborg • Inledning och välkomsthälsning. Nina Miskovsky, kommunalråd med ansvar för social omsorg, Göteborgs stad.
Foto: Kerstin Öhman, från teknikerbordet
Text: Jenny Asp textkonsult