Uppleva

I Umeå finns mycket att upptäcka, oavsett om du rör dig i centrum eller i stadens utkanter. Här, i norra Sveriges största stad, kombinerar du shopping, god mat och kulturupplevelser med äventyr i storslagen natur. Du är hela tiden nära brusande älvar, vidsträckta stränder, hav och mäktiga skogar.

Umeå är en universitetsstad med en ung och kreativ befolkning, vilket gör att det bubblar av idéer och framtidstro. Det har bland annat resulterat i innovativa företag inom biomedicin, energi och IT, något som i allra högsta grad bidragit till känslan av att Umeå befinner sig i ständig utveckling. Universitetet, det mångfaldiga näringslivet och Norrlands universitetssjukhus är några orsaker till att människor flyttar in, trivs och stannar kvar.

Det dynamiska kulturlivet och de samiska rötterna sätter regionen på kartan, inte bara i Sverige utan också på en internationell arena. Umeå utsågs till Europas kulturhuvudstad 2014 och tar nu bit för bit ytterligare steg för att leva upp till det fina epitetet.

Välkommen att lära känna Umeå!

Mer inspiration hittar du på visitumea.se