Vi är flera som kämpar med samma utmaningar

okt 13, 2023 | DELTAGARE, SCD2023

Katarina Lindström, verksamhetschef Socialförvaltningen, Botkyrka kommun. Är på Socialchefsdagarna för femte gången.

Vad är det bästa med Socialchefsdagarna?

Det är att få gå och lyssna på olika föreläsningar och seminarier, i kombination med att träffa olika människor – både som man känner sedan tidigare och nya bekantskaper – och få höra vad de gör.

Det blir ett otroligt bra tillfälle för påfyllning, både av sociala kontakter och kunskap. Det kan vara skönt att prata med andra som kämpar med precis samma utmaningar som en själv.

Vad ser du fram emot i årets program?

Jag tycker det allra bästa är storföreläsningarna och jag ser bland annat fram emot att få höra Nicolas Lunabba prata, eftersom jag har läst hans bok. Jag ser också fram emot föreläsningen om tidstjuvar.

Jag jobbar med barn och kriminaliteten är en av våra stora utmaningar, så jag väljer att gå på de seminarierna i år. Jag förväntar mig inte att det finns en massa smarta lösningar, för då hade det redan spritts. Men mer för att känna att vi är fler som delar på utmaningarna och få inspiration av andras kloka tankar och eventuella lösningar. Det är väldigt givande.

Finns det något som kan förbättras eller utvecklas med Socialchefsdagarna?

Det är ju en ny socialtjänstlagstiftning på gång och jag saknar större och ordnade seminarier om det, där vi kunde träffas och diskutera det i större grupper. Socialchefsdagarna är ett självklart forum för det, och jag skulle gärna se att det fanns.

Dela gärna