Välkommen till Malmö!

Det som för 900 år sedan var en liten kyrkby är efter en häpnadsväckande expansion Sveriges tredje största stad. Här bor landets yngsta befolkning, med rötter i 180 olika nationer.

Ett viktigt och prioriterat uppdrag är att jobba för en trygg och hållbar stad. Sedan 2018 jobbar Malmö enligt CTC, Communities that Care, där samverkan mellan socialtjänst, skola, polis och civilsamhälle tillsammans ska bidra till en positiv social utveckling.

Ett annat uppmärksammat samarbete är Sluta skjut. Självklart presenteras arbetet med den här strategin i ett seminarium, läs mer på seminariesidan.

Att motverka hemlöshet står högt på stadens agenda, och det gör även att få fler av stadens invånare att komma ut på arbetsmarknaden.

Katrin Stjernfeldt Jammeh är kommunstyrelsens ordförande i Malmö (foto: Malmö stad, Peter Kroon).

– Jag har äran och glädjen att hälsa er välkomna till Sveriges just nu snabbast växande storstad. Vi är många som på olika sätt jobbar för att skapa ett tryggare och mer hållbart Malmö. Bara i arbetsmarknads- och socialförvaltningen samlar vi idag 2500 medarbetare.

– Vi är glada för att få stå värd för Socialchefsdagarna 2021 och vi hoppas att det blir riktigt många som samlas för att inspirera, inspireras och byta erfarenheter och kunskaper.

Varmt välkomna till Malmö!
Katrin Stjernfeldt Jammeh
Kommunstyrelsens ordförande, Malmö stad

Upplevelsetips