Välkommen till Göteborg!

Välkommen till Göteborgs stad som är årets värd för Socialchefsdagarna. Det är vi stolta över och ser fram emot. Framför allt gläds vi åt att kunna välkomna er alla till ett fysiskt möte här i Göteborg med föreläsningar, samtal och utbyte av erfarenheter.

Axel Josefson (M) är kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Foto: Göteborgs stad.

I Göteborg jobbar vi med tidiga sociala insatser som skapar likvärdiga livschanser för alla. Det gör vi tillsammans med civilsamhälle, myndigheter och näringsliv. Det viktigaste är att människor kommer till sin rätt och att de som kan arbeta, arbetar. Då får vi ett långsiktigt hållbart samhälle på köpet. 

Socialtjänsten har en grundläggande roll i vårt välfärdssamhälle. Den ska bidra till att förebygga, förhindra och bryta utanförskap. Det handlar om att ge stöd till barn och unga som far illa samt vuxna som behöver hjälp för att kunna komma tillbaka. Det handlar också om att ställa krav för att var och en ska ta ansvar för sitt eget liv och försörjning.

Tidiga insatser, självförsörjning och en hållbar socialtjänst är några av ämnena som jag hoppas kommer att diskuteras under Socialchefsdagarna 2022. 

Det finns mycket att se och upptäcka i Göteborg och jag är övertygad om att det kommer att bli både givande och inspirerande dagar. Välkommen!

Axel Josefson, KSO

Här kan du se en kort presentation av Göteborg (du länkas till Youtube).