Ett ord betyder så mycket

ATT LEDA I FRAMTIDENS VÄLFÄRD är ett tema valt med eftertanke och efter livliga diskussioner. Till slut föll valet på ovanstående formulering, där prepositionen ”i” har en särskild innebörd. Med det lilla ordet vill vi understryka att vi lever och leder i en alltmer raplex (snabb och komplex) värld.

Lars Liljedahl från Östersund är FSS ordförande. Han hälsar dig välkommen till Socialchefsdagarna 2018 i Jönköping, den 3–5 oktober. (foto: Frozentime)

En värld där vi som ledare både behöver lära av historien, ha örat mot rälsen och göra återkommande omvärldsanalyser. Givetvis behöver vi även ha blicken riktad framåt och helst kunna titta både runt hörn och in i framtiden.

Då, nu, sedan, inåt och utåt. Det blev i:et som bäst beskrev detta 360-gradersperspektiv.

Deltagarna vid 2017 års konferens visade oss tydligt att integration är en viktig framtidsfråga. Stefan Fölster från Reforminstitutet talar på temat i Den inkluderande staden. Andra höjdpunkter tror vi blir äventyraren Renata Chlumskas föredrag om ledarskapets utmaningar och SVT:s utrikeskommentator Erika Bjerströms omvärldsperspektiv. Vi stannar självfallet upp vid riksdagsvalet och låter statsvetaren Jenny Madestam ge oss sin analys av det nya politiska landskapet och hur det kan påverka framtidens välfärd.

Lägg därtill ett ännu större utbud av seminarier än tidigare, och vi är övertygade om att du på Socialchefsdagarna 2018 kan få både omvärldsspaning, reflektion och återkommande möjligheter till kollegiala och lärande samtal.

Jag önskar dig varmt välkommen till Jönköping den 3 till 5 oktober!

Lars Liljedahl
Ordförande FSS

Anmälan öppnar andra veckan i maj.