Emma Frans om hur vi vet att det vi gör är rätt

I föreläsningen Hur vet vi att det vi gör är rätt hjälper Emma Frans oss att få vetenskapskoll för att förstå hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas. Du får bland annat höra mer om vikten av att varken privat eller i yrkesrollen falla för osanningar på nätet, hur källkritik hänger samman med självkritik, exempel på saker vi gärna tror och hur vi kan skilja fakta från lögn. Emma Frans föreläser om konsten att sprida fakta, nå ut med viktig kunskap och slå hål på myter. Du får också höra om vikten av källkritik och källtillit i tider av falska nyheter, alarmistiska löpsedlar och alternativa fakta.

Emma Frans är forskaren som utsetts till Årets folkbildare två gånger och som nu ofta bjuds in till nyheterna för att förklara coronaläget och klargöra krångliga begrepp.

Emma skriver i Svenska Dagbladet under vinjetten Vetenskapskollen och har fått Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst. Senaste boken heter Sant, falskt eller mitt emellan och före den kom Larmrapporten – att skilja vetenskap från trams. Hon är demokratiambassadör i regeringens kommitté Demokratin 100 år och utnämndes 2019 till Årets Alumn vid Uppsala universitet. (foto emmafrans.se)

Föreläsningen livesänds på torsdag.

Läs mer om föreläsaren på emmafrans.se.


>>GÅ TILL ANMÄLAN<<

Fler föreläsarpresentationer hittar du här: Föreläsarpresentationer

och vilka seminarier som livesänds respektive förinspelas ser du i den här listan: Seminarieöversikt