För deltagare

Musiker på en socialpolitisk scen – varför då? Socialchefsdagarna är inte den knastertorra konferensen där fakta och statistik staplas på varandra, även om vi gärna levererar sådant. Vi tror på ett recept där allt blandas: Tunga socialpolitiska frågor, inspirerande visioner, kultur, konkreta exempel, omvärldsspaning och inte minst tid för möten.

– Det är inte utan viss stolthet som vi i FSS styrelse kan konstatera att programgruppen skapat ett program som innehåller hela bredden av socialtjänsten samtidigt som du får möjlighet till fördjupning och reflektion, säger FSS ordförande Lars Liljedahl (foto: Sverker Berggren).

– Jag hoppas och tror att Socialchefsdagarna i Jönköping kommer att ge dig som besökare, talare eller utställare goda möjligheter till de tre ord som vi vill ska känneteckna dagarna: Nytta, nätverk och nöje!

Närmare tusen personer

De senaste åren har Socialchefsdagarna samlat mellan 600 och drygt 800 deltagare, de allra flesta är beslutsfattare från socialtjänster i hela Sverige. Tillsammans med alla representanter för årets ca 70 utställare, som du kan besöka i pauserna, blir vi närmare tusen personer.

Hur är dagarna upplagda?

Konferensen erbjuder tre dagars inspiration. Alla tre förmiddagar hålls storföreläsningar som är öppna för alla. På onsdagens och torsdagens eftermiddagar väljer du mellan olika inriktningar i fyra seminarieblock. Självklart speglar seminarierna mångfalden av socialtjänstens verksamheter, och FSS strategiska områden. Utanför dagsprogrammet finns också möjlighet att boka in sig på guidad visning på Tändsticksmuseet (begränsat antal platser). Med flera rejält tilltagna pauser har du dessutom gott om tid att träffa och prata med utställare och andra deltagare.

Både onsdag och torsdag avslutas med en festmiddag. Du som kommer tidigt till Jönköping är välkommen till ”Kvällen före”-minglet tisdag 2 oktober.

Konferensen avslutas fredag 5 oktober före lunch.

Socialchefsdagarna på Youtube

Titta gärna på klipp från tidigare års konferenser, där både deltagare och utställare intervjuats. På Socialchefsdagarnas egen kanal hittar du också intressanta klipp från föreläsningar.