Storföreläsningar 2022

I listan nedanför hittar du skriftlig dokumentation från storföreläsningarna och filmade intervjuer med de flesta storföreläsare.

Letar du efter något som du inte kan hitta? Maila till info@socialchefsdagarna.se. Dit kan du också höra av dig om du har någon annan synpunkt.

Skriftlig dokumentation av seminarier hittar du här.

Bilder och information om bildanvändning hittar du här.

Inledning

Journalisten Kristian Wedel inleder med ett Göteborgskåseri

Kommunalrådet Nina Miskovsky välkomnar

Öppningsanförande av FSS ordförande Monica Persson

Scott D. Miller: Achieving Clinical Excellence – Three Steps to Superior Performance

Många går i fällan att överskatta hur bra de är på sitt jobb. Men forskning visar att de riktigt vassa yrkesutövarna snarare ser sig själv som genomsnittliga. Scott D Miller inledde Socialchefsdagarna med att ge deltagarna nya insikter om hur de kan höja sin yrkesmässiga förmåga och bidra till bättre resultat.

Polismästare Carin Götblad: Gemensamma utmaningar med gängkriminalitet

En av samhällets största utmaningar idag är organiserad brottslighet och gängkriminalitet. Och det enda sättet att långsiktigt ändra på utvecklingen är förebyggande, gemensamma insatser där polis och socialtjänst samarbetar mer. Det lyfter Carin Götblad, polismästare vid polisens nationella operativa avdelning, på Socialchefsdagarna 2022.

Kerstin Evelius: Arbetet med psykisk hälsa – hur går vi vidare?

Under de 26 år utredaren Kerstin Evelius har arbetat med psykisk hälsa har stigmat äntligen börjat släppa kring området. Hennes föreläsning handlar om hur eldsjälen Ing-Marie Wieselgren har bidragit till den utvecklingen och hur vi kan fortsätta arbetet med psykisk hälsa i samma anda.

Jenny Madestam: Valanalys 2022

Krisvalet. Bränslevalet. Energivalet. 11 september 2022 gick väljarna i Sverige till val. Men varför röstade vi som vi gjorde? Och vad innebär valresultatet? Det svarade statsvetaren Jenny Madestam på, i sin valanalys på Socialchefsdagarna i Göteborg.

Jonna Bornemark: Horisonten finns alltid kvar – våga tro på varandra

Vi lever i ett samhälle som hyllar evidens och manualiserad kunskap. Men det finns fler sorters kunskap än så. Jonna Bornemark är filosofen som i sin föreläsning på Socialchefsdagarna lyfter omdöme och situationsbaserad kunskap som minst lika viktigt i socialt arbete, om inte mer.

Anna Sandborgh: Professionellt ledarskap vs politiskt – hur går det till?

Socialtjänsten verkar i en politiskt styrd verksamhet, där den professionella logiken möter den politiska logiken – och ibland krockar de. Juristen Anna Sandborgh från Public Partner ger deltagarna på Socialchefsdagarna ny förståelse om hur socialchefer och förtroendevalda bättre kan förstå varandra.

Eva Ossiansson: Att äga sin story

Grunden till att äga sin berättelse är att hitta sitt varför. Och för att leda andra behöver man kunna leda sig själv. Det menar Eva Ossiansson, varumärkesforskare vid Göteborgs universitet som avslutade Socialchefsdagarna 2022 med sin föreläsning.

Plats på scen för kultur

På torsdagsmorgonen intar Martin, Anneli och Agnes från Gbgimpro scenen på Socialchefsdagarna. Gbgimpro är en improvisationsteater där allt kan hända och aktörerna får verkligen upp energin och glädjen i konferenssalen. Jag skrattar så tårarna rinner flera gånger.