Öppningsanförande 2019 av Lars Liljedahl, ordförande FSS

Varmt välkommen till Socialchefsdagarna i Umeå! Det är roligt att se en full sal, igen. Det är alltid en liten anspänning för oss som arbetar med den här konferensen, för att de här tre dagarna ska bli så bra som möjligt. Men vi tycker att vi har fått till ett riktigt bra program, och jag hoppas att ni känner det med. Det finns möjlighet att utvärdera efteråt, så hjälp oss att fortsätta hålla en hög klass, för det vill vi göra.

Syftet med konferensen är att ni ska få möjlighet att fylla på med kunskap, inspireras, byta erfarenheter och komma hem med lite mer i ryggsäcken. Och även med lite mer lust och glädje att ta er an det viktiga jobb vi alla i den här salen gör: att skapa ett ännu mer hållbart och inkluderande samhälle.

Vi har tre värdeord, som är nytta, nöje och nätverk. Jag hoppas att det är versaler på N:n när ni lämnar oss, och att ni går härifrån med mycket gott inom er.

Ta vara på möjligheterna att fylla på och tänk också på att det går att jobba både lokalt, regionalt och nationellt. Det är därför vi engagerar oss i föreningen, för att vi vill påverka det som händer på den nationella nivån. Ibland kan det kännas stort och svårt, men det går att påverka samhällsutvecklingen. Fortsätt ta den möjligheten.

Jag förklarar härmed konferensen öppnad.